Hyppytekniikkatreeniä

Ami kävi Ulla Kaukosen hyppytekniikkatreeneissä Sporttikoirahallilla 8.9.2016. Ensimmäisen kerran tutustuimme hyppytekniikkaharjoituksiin jo agilityn alkeiskurssilla Koira- ja kissakoulu heiluva hännässä 2012. Sittemmin olemme olleet Vappu Alatalon kurssipäivässä talvella 2015 ja keväällä 2016 joka toinen viikko Ullan treeneissä.

Ami ei aina muista kerätä itseään hyppyyn radalla, mutta kevään hyppytekniikkaharjoituksissa koiralle löytyi hyvin nopeasti oikea tekniikka. Vapun treenissä ja Ullan treenien alussa Ami sai palautetta, että on kovin etupainoinen ja meno näytti sarjalla lähinnä kaahaamiselta. Hyvä hyppytekniikka kuormittaa koiraa vähemmän. Väittäisin, että meillä ratojen sujuvuus parani ja Amin rasitus väheni kevään kurssituksen myötä. Tämä saattaa ”harmittaa” osteopaattia, kun hoitoväli on pidentynyt. Terveisiä Jerrylle. 🙂

Nyt kesätauon jälkeen oltiin muistelemassa miten agilityesteitä pitäisi oikeastaan hypätä. Kesätauko ja laiska omatoimiharjoittelu eivät olleet rapauttaneet hyppytekniikkaa vaan päinvastoin suoritus oli kevyttä ja varmaa, innokasta ja erittäin motivoitunutta. Häiriönä oli vielä kaksi isokokoista pentukoiraa kentän laidalla.

Yksittäisellä okserilla tuli esille, että 35 cm takapuomin korkeudella alkoi tulla epävarmuutta hyppyyn. Kotiläksyksi saatiin treenata okseria, jossa lähdön ja okserin välissä on 3 jalkaa ja takapuomin korkeutta nostetaan ja lasketaan 25-45 cm välillä. Vielä Ami ei ole valmis 40-45 cm harjoitukseen, mutta työ alkakoon.

okseri

 

Ami olisi rakenteensa puolesta (neliömäinen ja terrierimäisen jämäkkä) mainio minikoira (agilityesteet kilpailuissa 25-35 cm), mutta säkäkorkeuden (40+ cm) puolesta Ami on selvä medikoira. Agilityssä kokoluokat ovat mini, medi ja maxi. Kokoluokan määrää koiran säkäkorkeus. Kolme kokoluokkaa on jo edistystä ”ennen vanhaan” käytössä olleisiin kahteen luokkaan. Koirarotuja on kuitenkin hyvin monenlaisia ja niiden rakenteet poikkeavat merkittävästi toisistaan, jolloin haasteet saman kokoluokan sisällä voivat olla hyvin erilaiset riippuen rodusta. Agilitykentillä näkee rotuja laidasta laitaan.